Jump to content

wera

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    17
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Days Won

    1

wera last won the day on 13 Haziran 2023

wera had the most liked content!

Topluluk Puanı

1 Neutral

wera Hakkında

  • Derece
    Apprentice
    Apprentice

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. Merhabalar, Tek HMI panelde iki farklı reçeteli bir uygulama yapıyorum. Bu reçetelerdeki verilerde 2 farklı PLC ye gönderiyorum. Reçete ekranını kendim sayı bileşeni komponenti ve veri transfer komponenti ile yaptım. Çoklu durum yazma bileşeni ilede LW9000 registerinı değiştirerek HMI a reçetelerim kaydoluyor ve PLC lere gönderebiliyorum. Her iki reçete ekranındada LW9000 kullandığım için şöyle bir durum oluyor. A reçetesindeki reçeteyi değiştirdiğimde B reçeteside değişiyor B reçetesi için kullanabileceğim LW9000 gibi bir register var mı? Yada başka nasıl bir yöntem izlemeliyim. Teşekkürler.
  2. wera

    PDesigner ile yapılmış REÇETE örnek

    Merhaba, Dosyayı tekrar paylaşmanız mümkün mü?
  3. wera

    HMI ile 2 PLC Haberleşme Hk.

    Tekrardan merhabalar, Sn. weron, dediğiiz gibi bu komponentlerde projeye göre kullanılabilir. Benim yaptığım projede bu komponentleri kullanamıyorum. Osman Bey, projenizin durumuna göre Weron un tavsiye ettiği gibi HMI da timer fonksiyonu kullanılabilir. Bildiğim kadarıyla bu fonksiyon bellirtiğiniz sürelerde data transferi yapıyor. Ben şu şekilde yaptım. Dediğim gibi önce 2 PLC yi master ve slave olarak haberleştirdim. Bununla alakalı bilgiyi aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Bende buradaki yönergelere göre önce slave cihazın yazılımını oluşturup kullanacağım giriş çıkışların modbus adreslerini açtım. Sonra master olan cihazın konfigürasyon ayarlarının ethernet bölümünden "Dev.0.IP" kısmına slave cihazın IP adresini girdim. Yanda açılan "Slave Tag Listesi" nede tek tek slave cihazda açtığım modbus adreslerini, PLC adreslerini girdim. PLC adresleri slave ve master cihazda aynı olmamalı. Dikkat etmeniz gereken diğer hususta adreslerin bit/word /.. ayarlarını doğru seçmek. Sonrasında iki PLC nizde birbirleriyle haberleşecektir. Slave cihazdaki adresler kullanırsanız eğer master cihazın operandlarındada gözüküyor. HMI da master olan cihazla P designerden haberleştirdim. HMI da sayı değişkenleri kullanarak motor pozisyon ve hız sürelerini girdim. Bu bilgileri master cihazdan modbus adresini açtığım slavedeki pozisyon set komponentine eşitle fonksiyonuyla gönderdim. Motorları henüz bağlamadım ama slave cihazı linkten takip ettiğimde yazdığım değerlerin geldiğini gördüm. Sanırım motorları bağladığımdada bir sorun olmayacaktır. İyi çalışmalar dilerim.
  4. wera

    HMI ile 2 PLC Haberleşme Hk.

    Ben iki PLC ye aynı komponenten bilgi göndermek istiyorum. Bu seçenekte mevcut değil. Sanırım önce iki PLC yi master / slave olarak haberleştirip, sonra master olan PLC yi sadece HMI la haberleştirerek sorunun çözüleceğini düşünüyorum. Bugün deneyip göreceğim.
  5. Merhabalar, Elimde 1 Adet 10,1 inç Ethernet Portlu HMI ile 2 Adet 496T PLC var. Yaptığım uygulamada HMI üzerinden PLC ye bağlı 4 adet step motor sürmek(2 sürücü bir PLC de 2 sürücü diğer sürücüde bağlı) (2 adet PLC kullanmamın sebebi, stepleri gerektiğinde ayrı ayrıda sürmem gerekecek.) PLC ler ve HMI Ethernet Switch ile bir birine bağlı. HMI da sayı bileşeni komponentine gireceğim değerler üzerinden 4 step motoru aynı anda sürmek istiyorum. Sayı bileşenindeki değeri hem 1. ci PLC ye hemde 2. ci PLC ye nasıl yazdırabilirim? PLC ler arasında da HMI dan bağımsız giriş çıkış bilgileri alıp vermem gerekiyor. Bununla alakalı nasıl bir yol izlemem gerekir. Teşekkürler.
  6. wera

    DEVİR ÖLÇME

    Malikenes, Yanıtın için çok teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla bu yöntem ekranda motor devrinin anlık değilde sayma süremiz ne kadarsa o süre zarfında göreceğiz yada işlemi ona göre yaptıracağız. O yüzden mekanik düzenleme yapıp motor arka kapağını söküp tornada deldim. rotoruda çıkarıp milin arka kısmını delip diş açtım. mile ekleme yaparak arka dıştan motor firmasının manyetik enkoderini bağladım. Sanırım devir ölçmek için biraz uğraştırıcı olsada en sağlıklısı bu. İlgin için tekrardan çok teşekkürler.
  7. wera

    DEVİR ÖLÇME

    Motor Dakikada minimum120 maksimum 1400 devir dönmektedir. Her turda bir puls verdiği için minimum 120 maksimum 1400 diyebiliriz.
  8. wera

    DEVİR ÖLÇME

    Sayın Malikenes, Kullandığım bir DC motorun devirini bende görmek istiyorum. Motorda mekanik olarak enkoder bağlayacak bir yer olmadığı için 2500 Hz lik bir Endüktif sensör bağladım. Bu sayede motor mili her bir tur attığında sensör PLC ye 1 gönderiyor. Bunu HSC0 girişinden okumaya çalıştım ancak sonuç alamadım. Yükselen kenar kullanarak bir arttır komutuyla sensörden gelen girişi saydırabiliyorum. Ancak bunu nasıl devir dakikaya çevireceğim bir fikrim yok. Bununla ilgili bir blok mevcut mu yoksa bir algoritma mı oluşturmam gerekiyor? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler, iyi çalışmalar.
  9. wera

    DC Motor Sürülmesi

    Sayın VKU, Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Dün gece eğitim videolarını karıştırarak komutun "yükselen kenar" kontak ile değil, "normalde açık" kontak kullanılarak çalıştığını gördüm. Projenizde kullandığınıza benzer bir motor sürücü kartı kullanıyorum. Basit bir gerilim bölücü yaparak Puls genliğini değiştirip motor devir kontrolü yapabildim. Sanırım yaşadığım sıkıntı örnekteki versiyonla şuanki versiyonun farklı olmasından kaynaklı. "PWM PULS INIT" komutu şuan "PWM JENERATÖRÜ" olarak geçiyor ve önceki komuta göre "Hedef Frekans" kısmı eklenmiş.
  10. wera

    PWM JENERATÖR Komutu Hk.

    Sorunu yükselen kenar kontağını NO kontağı değiştirerek çözdüm. Aşağıdaki deneme sayfasıyla DC motor sürücüm şimdilik sorunsuz çalışıyor. Soru ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
  11. wera

    DC Motor Sürülmesi

    Sayın VKU, Çaba ve çalışmalarınızdan dolayı tebrik ederim. "PWM PULS INIT" komutunu nasıl kullandınız?. Şuan ki versiyonda PWM Jeneratörü olarak gözüküyor ve örnekteki adımları izlediğim halde benzer uygulamada bir sonuç alamadım.
  12. wera

    PWM JENERATÖR Komutu Hk.

    Merhabalar, Hareket komutlarından ivme komutuyla HSO çıkışlarından puls çıkışı alabiliyorum. Ancak frekansı anlık değiştirmek istiyorum. Bunun için PWM jeneratörü komutunu aşağıdaki örnekteki gibi kullandım. Ancak bir sonuç alamadım. Bendeki PWM jeneratörü komutunda ayrıyeten Hedef Frekans girişi var. Hem tek olarak hemde yukardaki gibi İvme komutuyla kullansamda çalışmadı. Bu komutu nasıl kullanmam gerekiyor?
  13. wera

    PWM Zaman Rölesi Komutu

    Merhaba, Sinyali araya bir transistör atarak çevirmeyi düşünüyorum. Aslında ben olacağını düşünüyorum ama işin uzmanı bir abim olmayacağını söyledi. Oruç kafa artık ben mi yanlış anlattım omu yanlış anladı bilmiyorum Bu hafta içi ürünü tedarik edip deneyeceğim artık.
  14. wera

    PWM Zaman Rölesi Komutu

    Merhabalar, Elimde 196T bir PLC var. Bu PLC ile PWM zaman rölesi komutu kullanılarak aşağıdaki dimmer devresini sürebilir miyim? Bu devre ile hmi dan gelen bilgilere göre lamba parlaklığını ayarlayacağım. normalde 5V PWM le çalışıyor. PLC den çıkan sinyali çevirebilirim.
  15. wera

    manuel mod

    Teşekkür ederim Hanifi bey, önerilerinizle işi çözdüm.
×
×
  • Yeni Oluştur...