Jump to content

yunuspolatgil

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    13
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Days Won

    1

yunuspolatgil last won the day on 31 Mart

yunuspolatgil had the most liked content!

Topluluk Puanı

2 Neutral

yunuspolatgil Hakkında

  • Derece
    Apprentice
    Apprentice

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. yunuspolatgil

    Recete-3 Örneği

    Merhaba, Reçeteyi import edebiliyormuyuz?
  2. yunuspolatgil

    GMT Scada bağlantı yapamayanlar

    WMI bağlantısı için bu ayarlar, bağlantı sağlandıktan sonra WMI cihazı silip normal bağlantı sağladığımda, hem WMI bağlı olarak kalıyor hem de program yükleyebiliyorum, Statik IP yaptığım içinde Her enerjilenme de bağlantı sağlayabiliyorum. Geliştirme ve test aşamasında modem bağlantısı imkanı olmayanlar için çözüm, Belki ben iyi anlatamamışımdır.
  3. yunuspolatgil

    GMT Scada bağlantı yapamayanlar

    Merhaba, Yeni cihaz ekleden WMI seçtikten sonra MAC adresi ile ekliyoruz, Paylaşım bölümünden PLC IP adresini ve portunu ekleyip kayıt ediyoruz, Tekrar Suite Cihazlardan PLC şifresi ile bağlantı kuruyoruz.
  4. yunuspolatgil

    C# Windows Form

    Merhaba, C# Windows Form ile PLC haberleşmesi ve daha fazlası için form aramasında konu çıkmıyor, burada bilgisi olanların paylaşımları ilgili arkadaşlar için iyi olacağını düşündüm ve ilk sorumu sorayım, .NET ile PLC' Mac adresi üzerinden haberleşme yapabilir miyiz?
  5. yunuspolatgil

    GMT Scada bağlantı yapamayanlar

    Hiç karşılaşmadım ama; Bağdaştırıcı ayarları ve Ağ ve Paylaşım merkezi'nın ekran görüntüsü atmanız mümkün mü?
  6. yunuspolatgil

    GMT HMI

    Merhaba, resimdeki adımları takip ederseniz istediğiniz sonucu elde etmiş olursunuz, en azında ben yaptım Tabi ben PDesinger'den yaptım
  7. Merhaba, WMI bağlantısı kuramayan arkadaşlar için, PLC'i modeme bağlamadan Ethernet bağlantısı yapılan bilgisayardan internete bağlayıp Suite'de bağlantı kurmaya yardımcı olacağını düşündüğüm bir içerik paylaşmak istedim, Resimlerde anlatmaya çalıştım, en son olarak paylaşım sekmesinde Diğer ağ kullanıcıları, bu bilgisayarın internet bağlantısı yoluyla bağlansın kutucuğu işaretlendikten sonra açılır listeden PLC bağlı olduğu Ethernet'i seçip tamam diyoruz, daha sonra Suite programında gerekli Mac adresini girdikten sonra bağlantı sağlanmış oluyor. Umarım faydalı olur; Saygılarımla, İşiniz her daim rast gitsin.
  8. Merhaba, Scada hizmeti sadece olsun diye oluşturulmuş bir özellik diye düşünüyorum, Sayfa telefonda responsive olarak açılmıyor Suite'de editör olarak kullandığımız sayfa düzenleyicisi, seçim, taşıma, hizalama gibi işlemleri yaparken sabır istiyor Scada sayfası kullanıcı girişine göre otomataik çalışması daha uygun olur (belki vardır bu özellik formda bulamadım) Textbox içerik hizalama yok veya bulamadım NOT: bu saydıklarım arasında kendi hatamdan dolayı bilmediğim bir şey varsa şimdiden özür diliyotum. Scada sayfası özelleştirme çalışmalarınız var mı?
  9. Merhaba, bu işlemi PLC her enerji aldığında yapmak zorunda kalıyorum, bunun kalıcı bir çözümü var mı?
  10. yunuspolatgil

    Step Motor Kontrol

    Bu iyi olmadı, model 196 sipariş verdim ilk aşamada, değiştirmekten başka altarnatif yok herhalde?
  11. Merhaba ben GLV 196 aldım bu seride bu özellik yok sanırım fakat yükseltmeler ile yapabiliyormuyuz
  12. Merhaba; Ben arduino ile bir proje hazırladım fakat zamanla tutarsız çalışmalar sebebiyle PLC öğrenmeye karar verdim ve geçiş yapmaya çalışıyorum, araştırırken Yerli üretim olan GMT ile karşılaştım ve yapılan yorumlardan da anlaşılacağı gibi başarılı bir denetleyici olduğu kesin, Bunun için emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yeni başladığım için formda çok aktif olacağım kesin, Şimdilik iki sorum var; C# ile haberleşme yapabiliyor muyum? yaptığım ara yüz Windows form ile hazırlandı ve beğeni kazandı, bunun için bu ara yüzü bozmadan (tabiki gerekli kodlar güncellenecek) devam etmem mümkün mü? PLC üzerindeki çıkışlar 3 motor kontrolü için yeterli fakat, limit switch, home switch vs için genişletme modülü almam gerekiyor mu? evet ise hangisini? Şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.
×
×
  • Yeni Oluştur...