Jump to content
metemr

GMT PLC ile sensörden alınınan bilgiyi Python koduna aktarma

Önerilen İletiler

Usb dönüştürücü ile plcnin RS485 portu üzerinden Python ile haberleştirmesini sağladım. plc ye bir sensör bağlayıp sensör bilgisine göre motoru durdurucam yada çalıştırıcam ama plc Slave durumunda haliyle sensörün bilgisini sağlıklı şekilde alabilmem için PC'den PLC'ye sürekli sinyal göndermem lazım bu durumda PCnin yorulmasına neden olacaktır. Sensörün durum bilgisi değiştiğinde pcye sinyal göndermesi için önerebileceğiniz bir yöntem var mı ?

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Merhaba, uygulamanız python tarafında iyi dizayn edilmişse düşük kaynaklara sahip bir PC ile dahi USB portundan gelen verileri rahatlıkla işleyebilirsiniz.

Gene de, PC sürekli bilgi istemesin, PLC veri göndersin şeklinde bir tasarım yapmak istiyorsanız PC üzerindeki python uygulamanızı slave ve PLC'yi master yaparak mevcut durumunuzu tersine çevirebilirsiniz. Hangi master-slave seçeneği ile yürürseniz yürüyün sonuçta sürekli bir haberleşmeniz hardware tarafında zaten olacaktır. Python ile PLC haberleşmesini sağladığınıza göre python koşturmak için gerekli minimum donanım konfigürasyonuna sahip bir PC ye sahip olduğunuz görülüyor. Sahip olduğunuz PC için USB den gelen veriye göre karar vermenin aşırı kaynak tüketen bir durum olmayacağını düşünüyorum. PC leri yormaktan korkmayın. Onları zaten kaynaklarını sonuna kadar kullanmak için satın alıyoruz :)

Dipnot: Kritik uygulamalar tasarlıyorsanız USB arabirim donanımınızı endüstriyel olanlardan seçmeniz iyi olur. Basit USB-RS485 çeviriciler endüstriyel donanımlar üzerinde çok uzun ömürlü olmayabilir.

Kolaylıklar dilerim.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Yeni Oluştur...