Jump to content
Turan

Girişleri sıralı olarak işleme

Önerilen İletiler

Merhaba;

Suit ile yazılacak olan bir programda gelen girişleri hafızaya almak ve daha sonrasında işlemek istiyorum. Şöyle ki 3 lü havuz sisteminde 1 nolu havuz su istediğinde sistem 1 nolu havuzu doldurmaya başlasın, dolum yaptığı esnada sırası ile önce 3 daha sonra 2 nolu havuz su istesin. sistem önce 1 nolu havuzu doldurup daha sonra 3 ardından 2 nolu havuzu doldurarak bekleme konumuna geçecektir. bu ve benzeri yazılımları ne şekilde yazabilirim?

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Matematik ve karşılaştırma komutlarını incele örnek YouTube videolarından yararlabilirsin.Ornek birinci bölgeyi çalıştırdın birinci bölge çıkışına bir arttir komutu koydun sonrasında bu komut bir arttı eşittir komutu ile 3 ve 2 işlemlerine geçebilirsin

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Siz kafanızda sanırım bir bir senaryo belirlemediniz?hangi havuzun önce su istediğini nerden anlayacak diyorsunuz kafanızda sistemin çalışma tam senaryoyu oluşturun su havuzlarının boşalma dolma sistemi saat ayarlimi olucak suyun dolduğunu nasıl anlayacaksın zaman mi koyucaksin sensörmu koyacaksin 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Söyle söyleyeyim havuzlarda alt ve üst konum sensörleri mevcut, alt konum gördüğünde havuz boş üst konum gördüğünde havuz dolu anlamına geliyor. sistemde 1 adet pompa ve her bir havuz için 1 adet vana toplamda 3 adet vana bulunuyor. Ancak her defasında pompa ile sadece 1 adet vana çalışabiliyor. Birinci havuz boş sinyali verdiğinde pompa devreye giriyor ve 1 numaralı havuza ait vana açarak dolum yapılıyor. 1 numaralı havuz doluyor iken 3 numara arkasından 2 numara su istiyor. 1 numaralı havuz dolumu bittiğinde sistem önce 3 numaralı havuzu dolduracak ardından 2 numaralı havuzu dolduracak, bu dolum işlemeleri sıra ile değil boş sinyali veren havuza ilk dolum yapılacak şekilde olacak. Umarım yeterince anlaşılır olmuştur.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Merhabalar Turan Bey,

Sisteminizi açıklayıcı bir şekilde anlatmışsınız. Programın nasıl yazılacağı konusunda fikir vermek için burada çok uzun bir açıklama yapmak gerekir. Dilerseniz firmamızı arayarak fikir alabilirsiniz. Uzaktan bağlantı yaparak sizlere yardımcı olmaya çalışırız. İyi çalışmalar dilerim.

 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Yeni Oluştur...