Jump to content
emirhann5

GMT ve Enerji Analizörü ile Yük atma ve Yük alma

Önerilen İletiler

Bitirme projesi olarak gmt 396R ve entes enerji analizörüyle enerji otomasyonu sağlayacağız. Yük atma ve yük alma senaryoları üzerinde çalışma yapmamız istenmektedir. Araştırmalarım sonucunda bu senaryoların programlanması ile ilgili yeterli kaynak bulamadım. Daha önce bu konuda ya da benzer konularda çalışmış yardımcı olabilecek birileri var mı?

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

merhaba benzer uygulamayı yapmaya çalışıyorum.  enerji analizörü verilerini 496 ya çekmek ve bunu scada ile uzak pc de izlemek , kaydetmek akabinde ihtiyaç halinde yük atmak almak.  enerji analizörü regizter kodları mevcut ancak bunu plc de 485 üzerinden nasıl izlerim plc de nasıl kontrol ederim. teşekkürler. ufak bir örnek  alabilir miyiz.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Öncelikle konfigürasyon kısmındaki bölüm sekmesinden COM2 RS485' i aktif edin ardından RS485 haberleşmek istediğiniz cihazın haberleşme ayarlarını sol kısımdaki işaretli alana giriniz. Ardından RS485 Slave Tag listesindeki veri adresi kısmına kontrol etmek istediğiniz veya izlemek istediğiniz adres değerini girin(eğer haberleşme sağlayamaz iseniz ilgili adrese 40001 değerini ekleyip tekrar deneyin örn. 8192+40001 = 48193). Kontrol etmek yani veriyi değiştirmek istiyorsanız "Oku/Yaz" kısmını "Yaz", izlemek istiyorsanız "Oku" olarak ayarlayın. Oku olarak ayarlar iseniz belirlediğiniz veri adresinden PLC adresine(örn. "pv2_0") bir aktarım gerçekleşir. Yaz olarak ayarlar iseniz "pv2_0" plc adresinden belirlenen veri adresine aktarım gerçekleşir. Bu ayarları yaptıktan sonra plc adresindeki register'ın(örn. "pv2_0") modbus haberleşme adresini açarsanız GMT SCADA üzerinden de kontrol ve izleme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. 

 plc_485_haberlesme.thumb.png.3f360fe2d95f39dba4969192fccaf7f3.png

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Yeni Oluştur...