Jump to content
bakkalamca

Pid Sıcaklık Parametreleri

Önerilen İletiler

Herkese Selamlar,

Bulgaristan'a gidecek bir tünel fırın ve ısıtmalı pres projesinde ,  ayrı ayrı pid blokları kullandım. Gecenin çok geç bir saati olması ve acele nedeni ile autotune çalışmayınca  veya bir sepebten , test yapmak için pid bloğundaki , kp , kd, ki değerlerinin hepsine 1 değeri atayıp çalıştırıp test edildi ve makinede erken sabah saatlerinde gönderilmiş ben bakamadan. Tabii şimdi gittiği yerde pid düzgün çalışmıyor. Montajci arkadaşın laptopundan uzak masaustu bağlantısı yapacağım. Sorum şu oransal, türev ve integral değerleri için başlangıç değerleri ne olmalı çok kabaca. Mesela kp = 0.7 , kd= 0,8 , ki = 0,7  gibi başlangıç değerleri için ne önerilir. Period = 1000 ms . Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Açılmış konu bulmuşken buraya yazayım istedim. Enjeksiyon makinası için sıcaklık PID çalışması yapmam gerekiyor. GMT eğitim videolarını izleyerek bir şeyler yaptım ama sanki verimli çalışmıyor gibi. Ekte yapmış olduğum uygulama var. Yanlış bir işlem yapmış olabilir miyim?

PID Blokları.PNG

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

 

Autotune işlemi başarı ile bitirilip cihaz  PID değerlerini yüklüyor mu?  PID periyod değerini ne kullanıyorsunuz, sıcaklık okumada salınım var mı? Tune işlemini kaç derecedeyken kaç derece set değerine göre yapıyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Autotune işlemini bitiriyor. KP ve Kİ değerlerini kaydetti ancak KD değeri (0) olarak kaldı. PID AUTOTUNE bloğundaki periyot 1000ms olarak değer girdim. Set değerim 120 olarak ayarlı. Isıyı ve autotune işlemini aktif ettikten sonra hızlı bir şekilde 88-85 derece civarına geldi ve ısıtmayı kesti. Şimdi hızlı aç-kapa yaparak set değerini yakalamaya çalışıyor.  Ama set değerini yakalama süresi benim için çok uzun. Kısa sürede set değerine ulaşmak istiyorum. PID ON-OFF ÇIKIŞI bloğundaki on-off periyot süresini 1000ms olarak ayarladım.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Yeni Oluştur...