AlperenX Posted October 29, 2022 Share Posted October 29, 2022 Merhabalar, 24V Puls kaynağı ile motor devrini ayarlamak istiyorum. Yüksek hızlı puls girişi ile bunu nasıl yapabilirim? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malikenes Posted October 29, 2022 Share Posted October 29, 2022 Cihazın frekans kaynağı seçimini HDI yapıp HDI girişine pulse göndererek cihazın hızını ayarlayabilirsiniz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlperenX Posted October 30, 2022 Author Share Posted October 30, 2022 malikenes, 15 saat önce yazdı: Cihazın frekans kaynağı seçimini HDI yapıp HDI girişine pulse göndererek cihazın hızını ayarlayabilirsiniz. Evet dediğiniz gibi P0-03 parametresini " 5: Yüksek puls girişi (HDI) " olarak ayarlıyorum. P0-02 Çalış komut kaynağı tuş takımında ayarlı. Acaba terminal bağlantılarında mı yanlış yapıyorum. Bağlantı için terminaldeki mevcut şöntleri kaldırmalımıyım? Nasıl bir bağlantı yapacağımı tarif edebilir misiniz? Teşekkürler.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hanifi Posted October 30, 2022 Share Posted October 30, 2022 P4-06=30, harici 24V pulse verilirse PLC-24V köprüsü PLC-COM a alınacak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlperenX Posted October 31, 2022 Author Share Posted October 31, 2022 Hanifi, 18 saat önce yazdı: P4-06=30, harici 24V pulse verilirse PLC-24V köprüsü PLC-COM a alınacak Hanifi bey teşekkür ederim, bağlantı ile sürücüyü bu şekilde çalıştırdım. İki uzmanlık sorusu daha sormak istiyorum.. + Servo motorda da dahili pozisyon modunda harici puls vererek servoda hız kontrolü yapmıştım. Verdiğimiz frekans 1kHz den az olduğu için elektronik dişli oranıyla oynayarak hızı arttırdık. İnverter içinde aynı şeyi yapabileceğimiz bir parametre var mı? + Invertere dışarıdan 1 - 100 kHz arasında puls verdiğimizde hız belli aralıklarda kontrol edilebiliyor. 0 dan maksimum devirde kontrol etmek istiyoruz. Bununla alakalı bir parametre var mı? Teşekkürler.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malikenes Posted October 31, 2022 Share Posted October 31, 2022 P4-30 senin sorduğun parametredir. Mesela P4-30=1 kHz ayarlanırsa, dijital girişe 0...1kHz arası sinyal geldiğinde çıkış 0...50Hz arasında değişir. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlperenX Posted October 31, 2022 Author Share Posted October 31, 2022 malikenes, 6 saat önce yazdı: P4-30 senin sorduğun parametredir. Mesela P4-30=1 kHz ayarlanırsa, dijital girişe 0...1kHz arası sinyal geldiğinde çıkış 0...50Hz arasında değişir. Çok Teşekkürler.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...